Joyzine.se


Recension - Skiva

United
Coup d'Oeil, 2011
Skivbolag: Lollard Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-24
Hemsida: www.united-band.com

United målas upp som Placebos favorit-supportband. Så långt är jag med. Kopplingarna de två gängen emellan är tydliga, främst när det kommer till sången som i Uniteds fall är någon form av Brian Molko-pastisch.

Men sen då?

United har en sångare som vill låta som Molko, men spelar en musik som inte på långa vägar kan mäta sig med Placebo. Nu rör det sig, för protokollets skull, om en betydligt mildare variant av rockmusik som snarare drar mot drömsk pop på sina håll. United saknar helt de vassa kanter och den skarpa attityd som gjort den omnämnda trion till ett världsband. Snarare badar man i bomull och försöker få allt att låta så tjusigt som möjligt. Det hade kunnat funka.

Men bortsett från den där rösten, som ändå är helt okej, saknar United helt och hållet något som intresserar. Låtarna puttrar på utan att kräva min uppmärksamhet och det hela känns mest ointressant. Inte som att titta på färg som torkar, men snudd på.

Jag saknar passionen och stämningen. United låter mest som ett gäng som hittat sin musikaliska nisch och sen nöjer sig med att vara tvåa på bollen (förlåt sportmetaforen). Då blir det sällan särskilt roligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2009
Back To The Fuck Yeah!
Spleen United (2009-05-02)
Hansson de Wolfe United (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner