Joyzine.se


Recension - Demo

Experience The Flow
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-13
Hemsida: myspace.com/xptheflow

Nej, det finns förstås inga lagar som stipulerar att man som band behöver hålla sig till en och samma musikstil, men någonstans kan jag tycka att det är en bra idé att åtminstone ha någon form av röd tråd i sitt musicerande. Jag misstänker att jag inte får minsta medhåll av Experience The Flow.

Genom sex spår utforskar de sex olika sidor av sin musikalitet (som i sin tur inte är något vidare imponerande). Feel the flow är ett genomtaffligt försök att planka Red Hot Chili Peppers Californication och i A song that can't be sung får de plötsligt för sig att låtsas vara Led Zeppelin. Det är som ni begriper riktigt tvära kast där baktakt blir poptakt som blir discotakt.

Det sistnämnda är faktiskt att föredra. The L Song är en rakt igenom elektronisk och instrumental liten dansvisa där Experience The Flow kommer riktigt till sin rätt. Frågar ni mig är det ett sådant band de här herrarna borde satsa på att vara. All övrig typ av musik gör de nämligen ganska haltande.

Uppfinnings- och idérikedomen är det inget fel på, men herrarna hanterar varken sitt format eller sina instrument med någon större bravur. Det låter ganska amatörmässigt, med dassig sång, och det gör avsaknaden av en röd tråd än mer påtaglig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner