Joyzine.se


Recension - Skiva

Josefina Sanner
Love Case Scenario, 2010
Skivbolag: FinnVille Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-13
Hemsida: www.josefinasanner.com

Värmländsk John Bauer-skog möter regnvåta bakgator i ett melodramatiskt Paris, Josefina Sanner älskar med sitt målarstaffli och gör samtidigt upp med ett smärtsamt uppbrott, allt klätt i en sirlig popskrud av innerligt snitt. Det är i alla fall så saker och ting målas upp om man ska ta hänsyn till de lyriska röster som samlats in om den här sångerskan och hennes andra album på solokvist - ”Love Case Scenario”. Som i så många andra fall håller jag inte alls med.

För allvarligt, skulle alla dessa känsloströmmande avtryck verkligen sprida sitt ljus över musiken borde den ju vara så själfull och inspirerat klingande att det nästan gör ont, inte sant? Det är inte ”Love Case Scenario”. De två inledande melodierna Row your boat och About to leave klassas enklast som anspråkslösa men ändock ganska tilltalande popbagateller. Resten av materialet är platt singer/songwriter utan vare sig taggar eller krokar. Så långt ifrån franska bakgator eller mossbeklädda berghällar man kan komma.

Jag får snarare känslan av en skiva inspelad hemma i garderoben och som egentligen kanske aldrig var menad att ges ut (jag vet att det inte är så). Josefina Sanner må ha en ganska vacker röst, även om hon nyttjar den alldeles för försiktigt, men hon verkar inte riktigt ha förmågan att skriva smittande låtar. Eller i alla fall inte låtar som lever upp det högtravande snack som omger hennes skivrelease. Hon tenderar att dra sin pop åt det jazziga hållet och vill nog gärna att refrängerna ska framstå som lite mer drömskt catchy än vad de gör.

Jag är övertygad om att Sanners uppbrott var väldigt smärtsamt och att ”Love Case Scenario” var terapin som behövdes för att komma på fötter igen. Uppbrott brukar göra ont och musik brukar vara räddningen. Synd bara att skivan inte lyckas illustrera händelserna på ett mer engagerande sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Josefina Sanner (2012-01-01)
Josefina Sanner (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner