Joyzine.se


Recension - Skiva

Pegazus
In Metal We Trust, 2011
Skivbolag: Black Leather Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-20
Hemsida: www.pegazusofficial.com

Välkomna till VM i metalklyschor. Låt oss gå direkt på kategorierna för att avgöra exakt hur metal Australiens Pegazus är.

Omslaget: Pegazus illustrerar sin första fullängdsskiva sedan 2002 med en hästformad motorcykel där en lättklädd madame värmer sitsen bakom en målmedveten zombiebiker. För säkerhets skull, så att ingen ska missa poängen, viftar denna lättklädda madame med hårdrockstecknet. Domarna delar ut ett samlat betyg om 4,8 på metalskalan.

Musiken: Det är inget snack om saken. Australiensarna lirar solo, de lirar stereotypt stela riff och de sitter till knäna fast i en gammal invand heavy metal-skola. Där thrash-flörtar a la Overkill hjälper till att sätta lite ytterligare piff på brygden. Det riffiga framförandet är dessutom producerat som om det kom från 80-talet och Justin Fleming både gallskriker och raspar på ett väldigt karaktärstypiskt sätt. Domarna delar ut ett samlat betyg om 4,9 på metalskalan.

Titlarna: Pegazus sparar då sannerligen inte på krutet när de öppnar med snärtiga Metal Messiah, men det är bara början ska det visa sig. Innan den sammanlagda speltiden om dryga 52 minuter hunnit ta slut har lyssnarna hunnit ta del av mastiga skapelser som Road Warrior, Old Skool Metal Dayz, We Live To Rock, Metal Gods och Death Or Glory för att då inte nämna själva skivtiteln ”In Metal We Trust”. Australiensarna kan det där med sina heavy metal-titlar. Domarna delar ut ett samlat betyg om 5,0 på metalskalan.

Klädseln: Ska man vara riktigt metal då ska man vara klädd i läder och om man väl har valt läder som sitt material ja då kan man ju lika gärna använda det i västform. Det har Pegazus fattat och poserar stolta i olika uppsättningar lädervästar. Dessutom på en öde ökenväg med hotfulla moln i bakgrunden. Domarna delar ut ett samlat betyg om 4,7 på metalskalan.

Samlat omdöme: När det blir dags att summera orkesterns totala insats råder det inga som helst tvivel om att man på alla möjliga sätt placerar sig högt i alla kategorier för metalklyschor. Översätter man det totala klyschresultatet till en skala för hur bra det egentligen är blir utslaget dock en aning annorlunda. Domarna delar ut ett samlat betyg om 2 av 5 på skalan för den goda smaken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner