Joyzine.se


Recension - Skiva

Infernal Angels
Midwinter Blood, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-03-09
Hemsida: myspace.com/infernalangels

”Nej, nej, nej och åter nej!!! Om det här tycker vi inte”, som en kompis till mig brukar säga om band av den här kalibern. Dessa italienare har lyckats med bedriften att ha samma gitarrslinga och sågande hela skivan igenom och ja, det är precis lika enformigt och tråkigt som det låter. Trummorna låter nästan lika levande och intressanta som en gammal trummaskin, förutom det faktum att man hör diverse spelfel här och var.

Infobladet förespråkar att skivan kommer att tilltala fans till Dissection, Gorgoroth och Naglfar och det är bra band alla tre och jag kan inte för mitt liv jämföra Infernal Angels med ens det sämsta som något av dessa tre ovanstående band nånsin spelat in. Varken i stil, utförande eller låtar. Det finns faktiskt ett band jag kan dra små paralleller till och det är tidiga Nifelheim men det beror nog mest på att bägge banden hämtar inspiration från Iron Maiden. Med den stora skillnaden att Bröderna Hårdrock gör det med känsla.

”Midwinter Blood” är grabbarnas tredje fullängdare och hur de tidigare skivorna låter vill jag inte ens veta och vore det inte för sången hade jag nog kastat skivan i soporna direkt. Sångaren Xes har en riktigt cool röst med bra uttal och med rätt effekter på rätt ställen. Det är väldigt lite som skiljer sången här från Morbid Angels tidiga verk, och då förstår ni ungefär hur bra det faktiskt är. Men, det går inte att trolla ens med en sådan röstresurs. Är musiken dålig, så är den dålig. Och är den dålig, så blir betyget dåligt. Svårare än så är det inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner