Joyzine.se


Recension - Demo

Shallow Sense
It's a Lie That Time Can Heal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-07
Hemsida: shallowsense.com

I april 2007 hörde jag ett valpigt band från Västerås som förtvivlat försökte imponera på mig med sin demoinspelning. ”I dagsläget är Shallow Sense ett gott exempel på hur det låter när man inte är framme än” skrev jag och delade ut en tvåa i betyg.

Då ägnade sig orkestern åt någon form av platt indierock. Inte utan potential, men långt ifrån färdigformad och intressant. Sedan dess har Shallow Sense sakta men säkert tagit steg för steg och utvecklats på varje demoinspelning de gett ifrån sig. När kalendern nu visar 2011 och herrarna frestar med ”It's a Lie That Time Can Heal” är det ett helt annat band som möter mig.

Killarna har lämnat den enklaste indierocken bakom sig (steg som successivt genomförts från demo till demo) och tagit klivet in i en betydligt mer elektronisk värld. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om gruppen erkände en stor kärlek till The Killers (det inledande titelspåret är en klockren jävla hit) och spårar gärna storheter som Kings of Leon och Coldplay i det nya, stora och imponerande soundet. Det är inte alls valpigt och platt längre, det är vuxet och grymt.

I april 2007 skrev jag också ”hade jag suttit i producentstolen hade jag dock skällt och hetsat på sångaren Mikael Engström. Killen har rösten, men är alldeles för försiktig” och efterlyste i samma veva mer mod och inlevelse. På ”It's a Lie That Time Can Heal” sjunger samme Mikael Engström fyra år senare så att håret knottrar sig på armarna. Med precis lagom avvägd attack och inlevelse, kaxighet och känsla. Han har tagit vara på det kärnämne han hade redan från början och förfinat det. Imponerande.

I den där recensionen från för fyra år sedan knöt jag ihop det hela med resonemanget: ”förmodligen kommer det stolta bandet att muttra missnöjt när de läser den här recensionen. Det räknar jag kallt med. Men om några år när de fått perspektiv och kan se nyktert på sin inspelning kommer de vara de första att hålla med mig”.

Jag har förstås ingen aning om ifall så skedde. Jag vet inte ens om de brydde sig om att läsa den. Men på ”It's a Lie That Time Can Heal” låter det verkligen som att det var precis allt jag skrev i den där recensionen som senare också skedde.

Snacka om att bli bönhörd. Ro hit en fullängdare snarast Shallow Sense. Ni är mogna nog att åstadkomma stordåd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Shallow Sense ()
Shallow Sense ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Fredrik Blomqvist, 2011-04-10 12:00:54 (130.243.212.135)

Jo. Mjörnberg har faktiskt med otäck precision beskrivit vår karriär så här långt. Jag ser fram emot din recension på vår första fullängdare!

Mikael Engström, 2011-04-08 19:49:46 (83.233.122.78)

Tusen tack! Nog muttrade vi allt missnöjt 2007 :)

Fredrik Blomqvist, 2011-04-08 15:04:45 (130.243.212.135)

Tack för recensionen! Trevlig läsning :) Fredrik Shallow Sense

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner