Joyzine.se


Recension - Skiva

Invictus
Out Of The Night, 2010
Skivbolag: Little One Creations
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-16
Hemsida: myspace.com/invictussweden

Far och son Wall med rötter i Storbritannien satte sig ner tillsammans och tonsatte brittiska dikter från 1800-talet. Ni vet, sparsmakade ord från herrar som William Wordsworth, Lord Byron och Thomas Moore (bandnamnet är rent av nallat från en känd dikt av William Ernest Henley). Det resulterade i ett sammelsurium av smekande popmusik och spoken word, där diktöversättningar trängs med eget material och känsliga sånger.

Jag vet, på papperet låter det mer som ett projekt för det egna höga nöjets skull än som något en publik borde vara särskilt intresserad av att ta del av, men skenet bedrar. Faktum är nämligen att ”Out of the Night” är en högst njutbar platta. André Wall imponerade på mig redan ifjol med sin soloplatta ”Barcelona Diaries” (och från den har han rent av tagit med sig snygga Catalan Theme även till den här skivan) och här fortsätter det i lite samma spår, om än en aning mer högtravande och med svalt pianokomp i lite större utsträckning.

Norman Walls spoken word-partier till sirligt komp är riktigt behagliga och överlag har duon lyckats snickra ihop ett låtmaterial som smeker medhårs utan att vara insmickrande. Det är snyggt och lite dramatiskt på ett förvånansvärt bra sätt. Om det kommer att öppna folks ögon för brittisk 1800-talspoesi är väl tveksamt, men som ett skönt avslappningssoundtrack fungerar ”Out of the Night” mer än väl.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


andretyrrellwall@hotmail.com, janetwsmith@hotmail.com, 2010-05-28 08:46:15 (80.80.64.2)

Christian

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner