Joyzine.se


Recension - Live

Primal Scream
Hultsfredsfestivalen
2000-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.primalscream.net

Ett av de största banden på festivalen, ett av de mest politiska banden på festivalen och ett av de mest osäkra korten på festivalen. Enligt säkra källor vet man aldrig hur Primal Scream kommer låta, ibland är de oinspirerade och låter riktigt illa medan de när de är på humör kan låta sagolikt bra. Med tanke på framförandet i Hultsfred verkade de må riktigt prima.

Den klart häftigaste ljusshowen under de tre dagarna gör att det är lite svårt att se bandet under de två första låtarna men när ögonen sedan har vant sig blir det riktigt häftigt. Öppningslåten är Swastika Eyes som låter betydligt bättre live än på platta och efter det mal det bara på med politiskt laddade bomber. Kill all hippies är en alldeles ypperlig livelåt och det samma gäller för Movin´ all up. Bobby Gillespie är taggad och sjunger riktigt bra samtidigt som han då och då levererar spydiga kommentarer mellan låtarna.

Det är svårt att beskriva Primal Screams musikstil men om jag kallar det för en blandning av epileptisk techno, funkig rock och allmänt röj är jag inte långt borta från hur det låter. Bandet springer på och av scenen flera gånger och man vill ständigt att de ska komma upp och riva av en saftig rökare till. Festivalarrangörerna hade rätt när de kaxigt skrev i programbladet "festivalen kan inte få en fetare avslutning än Primal Scream på Hawaiiscenen". Det här var riktigt bra!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Genom eld och lågor!
Regnet släckte aldrig glöden i Hultsfred

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner