Joyzine.se


Fem korta

Sparzanza

Sparzanza

Fem korta frågor till Johan Carlsson, basist i Värmlands försvarare av den hårda rocken, Sparzanza...

Ni har funnits i gemene metalskalles medvetande ett bra tag utan att det riktigt tycks ha släppt för er. Hur kommer det sig och varför kommer det att lossna med "Folie a cinq"?
Helt enkelt för att det är den bästa hårdrocksplatta som kommit på länge. Jag tycker att vi har överträffat oss själva med låtarna den här gången. Produktionerna på de senaste tre skivorna har varit top notch, men vissa låtar tycker jag själv inte riktigt nått 100 %. ”Folie a cinq” är en jämnare skiva överlag och skulle det inte lossna nu beror det på något annat, inte musiken. Att vi har Spinefarm och Universal i ryggen den här gången är nog ingen nackdel heller.

Hur tycker ni själva att plattan skiljer sig gentemot era tidigare alster?
Framför allt är det elva grymt bra låtar. Men i övrigt så är det lite hårdare och mer varierat än tidigare. Fredriks sånginsatser på skivan är helt fantastiska, han visar verkligen bredden i sin pipa, från det lugna i Follow Me till det gutturala i The Reckoning.

Texter om Albert Fish och Manson-brudar, är Sparzanza på väg att bli ett nytt Macabre? Hur viktiga är texterna egentligen för er?
Nej jag tror inte vi är på väg åt Macabre hållet. För oss är inte meningen med texterna det viktigaste, vi har inget budskap direkt. Men vi vill ha texter som passar till musiken, och vi gick in för att skriva texter om mörka grejer. Om Albert Fish till exempel eller om jävligt skruvade sexakter som inte känns helt okej. Googla Phoenix Down så hittar ni vad jag pratar om.

Så här i backspegeln, när ni fått lite perspektiv på det, vad innebar egentligen Mustaschs snattande av er gitarrist David Johannesson för bandet?
Egentligen var det bra att det hände, för inspelningen av ”In voodoo veritas” gick så jävla enkelt. Inget emot David, han är en grym person och en duktig gitarrist, men när han slutade så var det bara att jobba hårdare för att göra det bästa av situationen och göra den bästa skiva vi kunde. Och Magnus som ersatte David är en grym gitarrist och de låtar som han har skrivit har en något annorlunda touch än de andra.

Vilka är Värmlands fem fränaste band bortsett från Sparzanza?
1. Damien, för deras svettiga liveshower, och deras låt Boom Goes The Dynamite.
2. Våldsamt Motstånd, för högst gitarrljud i mannaminne, och låten Fölk ä Dret.
3. The Dead and Living, black metal goes country. D-takt och ambulansbas borde vara förbjudet men de grejar det.
4. Incarnit, thrash metal supreme!
5. Konsumorkestern, kooperativt är framtiden!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2011-02-21
Foto: Spinefarm
Hemsida: www.sparzanza.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner