Joyzine.se


Recension - Skiva

Mac Blagick
S/t, 2007
Skivbolag: Glen Ghost Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-24
Hemsida: www.macblagick.com

Bakom det mörka omslaget där en illgrön, naken kvinna på ett utstuderat sätt röker en cigarett döljer sig sjavig retrorock som vill vara alldeles för annorlunda på ett alldeles för uppenbart sätt. Något till och med det korkade bandnamnet Mac Blagick skvallrar om.

Gruppen hämtar inspiration från 60-talets rock och hårdrock och försöker göra något samtida av det hela. När det svänger som mest låter Mac Blagick faktiskt bättre än många andra retroband, men de stunderna inträffar allt för sällan. För det mesta är denna självbetitlade platta en orgie i effektsökeri.

Sångslingorna är konstlade, i flera fall rent av forcerade, och låtbyggnationerna andas slug eftertanke och posering. Mac Blagick vill vara lite märkvärdiga, göra lite udda låtar och det hörs. Melodierna på skivan är bitvis onödigt tillkrånglade bara för sakens skull. Till större delen leder det till att det låter trist och oengagerande. Jag vill ha min rock betydligt hetare än så här.

”Kompetent rock n’roll i lyxförpackning” skryter pressreleasen. Det är ren lögn. Trummorna låter till exempel som en samling gamla kastruller och särskilt lyxig är knappast den dammiga rocken. ”Excentriska musiker” och ”rockande bohemer” fortsätter presspapperen. Jaha ja, bara ytterligare ett bevis på att Mac Blagick strävar efter att vara något speciellt och utstuderat snarare än bara göra bra musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner