Joyzine.se


Recension - Skiva

Gormathon
Lens of Guardian, 2010
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-21
Hemsida: www.gormathon.com

Ni minns så klart skoltiden och de där personerna som gick i er klass, men som ni aldrig riktigt kom in på livet. Ni läste samma ämnen, var inriktade mot samma mål i livet och pluggade sida vid sida i många år, men det kändes aldrig riktigt som att ni hade något gemensamt. Precis de där människorna är Gormathon och deras metal för mig.

För jag är tämligen övertygad om att jag och herrarna i det här gänget diggar ungefär samma typ av hårdrock, en gång i tiden såg upp till ungefär samma band och diggar att dricka öl till samma hits när det vankas fest. Men samtidigt tycks vi inte ha någonting gemensamt, vi får nog inte ut särskilt mycket alls av varandras sällskap är jag rädd.

”Lens of Guardian” hade således kunnat vara ett rejält stycke metal som föll mig ordentligt på läppen, men jag tycker mest att det är ett riktigt tråkigt album. Inte dåligt, men lite bonnigt på ett obekvämt sätt. Trots att ingredienserna egentligen borgar för något annat.

Ambitionen att blanda death metal med de harmonier som gjort den traditionella scenen så älskad är ju inte alls dum och någonstans i diset av raggarsången och den nedslående produktionen hör jag faktiskt embryon till bra låtar, men får ändå känslan att jag och Gormathon står för långt ifrån varandra för att det ska kunna funka. För att låta förbannat dryg skulle jag vilja påstå att gänget verkar nöja sig med lite mindre än vad jag själv gör.

Jag låter stilla Gormathon fortsätta sin väg genom branschen och håller mig bekvämt kvar på min kant, och likt de där människorna från skoltiden gör det mig varken till eller från om vi hörs av igen eller inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gormathon (2012-05-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


matte, 2010-07-22 18:34:18 (78.82.150.8)

du måste ju ha knäck i lurarna. detta är det bästa jag har hört sedan pantera. hårt och brutalt men ändå sköna refränger. fick CDn igår och jag har lyssnat oavbrutet sedan dess.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner