Joyzine.se


Recension - Skiva

Full Blown Chaos
Heavy lies the crown, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-02
Hemsida: FullBlownChaos.com

Den nogräknade påpekar att ”Heavy Lies The Crown” är en skiva som manglar för glatta livet, men där det är så gott som omöjligt att skilja en låt från en annan. Det är alldeles riktigt, precis en sådan skiva är Full Blown Chaos debut hos Ferret. Jag kunde inte ha brytt mig mindre.

Jag knockas nämligen av intensiteten i gruppens manglande. Föregångaren ”Within The Grasp Of Titans” var fläskig, intensiv och fylld av pondus. ”Heavy Lies The Crown” är allt det, fast ett steg längre. Då begriper ni kanske hur lysande den är.

Full Blown Chaos står för metalbepansrad hardcore som bara har totalt världsherravälde för ögonen. När gruppens kompositioner dessutom kläs i en förödande fläskig produktion kan det bara bli på ett sätt. Lysande. Men även om musikstilen faller mig utomordentligt på läppen är det gruppens inställning som imponerar som mest. ”Heavy Lies The Crown” osar av spelglädje, av förtätande aggressioner och av en intensiv vilja att göra den mangligaste skivan någonsin.

När sådan dedikation fastnar på tejp spelar det ingen som helst roll att samtliga kompositioner utom sansade Mojave Red Pt 1 strävar åt precis samma håll och är svåra att hålla isär. Då faller jag fullständigt ändå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Full Blown Chaos (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner