Joyzine.se


Recension - Live

The Pipettes
Popadelica, Huskvarna
2010-05-01
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-02
Hemsida: thepipettes.orgDet är premiär för mycket när The Pipettes för första gången på bra länge återigen ställer sig på en svensk scen. Det är första gången de framträder utanför Storbritannien som en duo, det är första gången de tar med sig sitt nya discoinfluerade sound (som kommer kunna höras på ”Earth vs Pipettes” som släpps i juni) utanför hemlandets gränser och det är dessutom första gången Ani Saunders trampar svensk mark.

Men mycket är också sig likt. De prickiga klänningarna må (tack gode gud!) vara borta och en inriktning på Phil Spector-do-woop har förbytts i baktaktsdisco, men dansmovsen och den spralliga framtoningen är fortfarande desamma. Det är det som är den stora lyskraften hos Pipettes.

Numera är The Pipettes som sagt en duo, bestående av de två systrarna Gwenno och Ani Saunders, framför det alltid lika anonyma kompbandet The Cassette, och att de kompletterar varandra bra och har uppenbart roligt på scenen råder det ingen tvekan kring. Gwenno kopplar på det professionella showomanleendet redan när hon störtar in på scenen och Ani tycks vara genuint överlycklig bara över att få vara där hon är. Då är det förlåtet att alla dansrörelser inte riktigt sitter.

Inledningsvis låter det också väldigt bra när damernas sångröster tvinnas om varandra och gammalt material blandas med modernare alster från nya skivan. Dynamiken i setet är förvånansvärt kraftfull. Men med speltiden blir Ani lite sliten och rösten börjar vika en aning. Då är det uppenbart att det är Gwenno som är den rutinerade av de två och den som tar tag i det hela när det blåser. När kvaliteten på sången börjar svikta börjar det nämligen bli lite enformigt med de ständigt upprepade danserna och då är det Gwennos superleende som håller det hela uppe.

Mot slutet är jag dock beredd att ha överseende med halvrasslig sång och enahanda danser. Duon Stop the music och Pull Shapes är nämligen så starka nummer att man inte kan bli annat än glad i själen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival
Popadelica 2010
The Pipettes (2005-11-24)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner