Joyzine.se


Fem korta

Imber

Imber

Fem korta frågor till ep-debuterande metal-ensemblen Imber som vill sätta ”Imbercore” på kartan...

Er debut-ep "The Breaking Point" har nyligen lanserats, är världen redo för Imber? Vilka tror ni främst det kommer vara som snappar upp och diggar musiken?
Ja, absolut. Vi har fått väldigt bra respons på den nysläppta EPn och vi tror att världen behöver ett tungt jävla fett tjejband.
Det känns som att vi har en väldigt bred publik. Allt från metalheads till mormor, och det är ju för jävla gött!

"The Breaking Point", vad vill ni kommunicera med ep-titeln?
"NU JÄVLAR, det här är vår brytpunkt!", vi har jobbat hårt för att ta oss över den här ribban. Vi har även en låt på EPn som heter "The Breaking Point" som handlar om att bli driven till vansinne och bara vilja döda någon eller ha sönder något.

Ni gör ett ganska självsäkert, snudd på kaxigt intryck, är det en viktig del av konceptet Imber?
För det första har inte Imber ett utarbetat koncept på det sättet, men tyvärr måste man ibland vara självsäker för att hävda sig. Men självklart tror vi på oss själva och vet vad vi kan, vi försöker att inte låta jantelagen styra våra liv.

Ni har stått utan basist ett tag, hur ser det ut på den fronten i dagsläget? Riskerar det att bli ett problem ifall bandet nu ska hårdsatsa?
Vi har faktiskt en basist, men hon är osynlig och bor i Leas iPhone tillsammans med sin syster som heter Klick. Syskonen är väldigt tighta och spelar nästan lika bra på varje gig så vi vet inte om vi behöver någon ytterligare medlem...

Vilka är de tre mest onödiga förutfattade meningarna ni tvingas tampas med som tjejer i en mansdominerad genre som metal?
Vi får vara med om väldigt mycket fördomar.

1. Killar tror att vi alltid behöver hjälp med allt, t.ex: med att bära tung backline, ställa in gitarrljud, stämma gitarrer, sätta tejpbitar på cymbaler istället för att be om softare spel etc.

2. Folk jämför oss alltid med andra tjejband. Det är klart man måste jämföra band med varandra, men av någon anledning filtrerar folk bort ALLA killband och jämför oss med dem få tjejbanden som finns (läs: Crucified Barbara och Sahara Hotnights).

3. "FAN VAD NI ÄR BRA… För att vara tjejer". En väldigt vanlig mening efter spelningar. Säger man en sådan sak har man redan förutsatt att tjejer är sämre. Hade man lyssnat rent objektivt från början hade man bara sagt "Fan vad bra."

Vi vill också säga att alla de här fördomarna är sådant vi levt med i flera år och det är en av anledningarna till varför vi startade bandet från början.

Och för att återkoppla till fråga ett: Om inte världen är redo för Imber så behöver världen oss!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-11-02
Foto: Press
Hemsida: www.imberofficial.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner