Joyzine.se


Recension - Live

Scar Symmetry
House of Metal, Umeå
2010-03-05
Av: Johan Norström
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: www.scarsymmetry.com

Jag är otroligt ambivalent vad det gäller Scar Symmetry anno 2010. Jag ska säga det rakt ut, med en gång. Jag saknar Christian Älvestam i bandet. Roberth Karlsson och Lars Palmqvist gör förvisso ett mycket bra jobb, men jag kommer på mig själv med att hugga ner på varenda litet fel de gör. Kanske borde jag se bortom det, och se till deras prestation istället för mina förväntningar. Och absolut, på materialet från senaste plattan ”Dark Matter Dimensions” har jag inte mycket att invända gällande sångarnas prestationer, men så fort en äldre låt spelas hugger jag som en kobra. Som mest besviken blir jag när Deviate From the Form spelas, då den verkar vara markant sänkt i tonart och inte alls bjuder på lika mycket intensitet som originalet. I det läget blir jag på gränsen till förbannad och antecknar ”coverband” och ”after-ski” med stora, ilskna bokstäver.

Bandet är emellertid i bättre slag än senast jag såg dem. Inte medräknat sångarna, och min egen starkt färgade åsikt om dem, är det klockrent framfört från start till mål. Bortsett från det fåniga allsångsförsöket till Svullos klassiker För fet för ett fuck som inte direkt hjälper till att sudda bort mina känslor om coverband och after-ski.

Som sagt känner jag mig kluven. Jag har varit fly förbannad sen konserten, och hade jag skrivit den här recensionen innan mina goda vänner tagit ner mig på jorden hade det nog blivit ett öppet brev till bandet om hur mycket de svikit mig. Fast det hade verkligen inte varit rättvist. Det var ju bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Årets bästa skivor 2010 enligt Johan Norström
Scar Symmetry (2008-02-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


kenta, 2010-03-20 18:22:30 (83.177.78.123)

rackarns vad olika ni kan ha alltså.. tur att inte christian är kvar längre för hade inte dessa grabbar funnits,, här har du en riktig recention precis som det var..... http://www.folkbladet.nu/?p=169076

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner