Joyzine.se


Recension - Demo

King Romeo
S/t
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-09-01
Hemsida: www.kingromeo.com

Man kan säga ”åh, herregud” på många olika sätt. Till exempel med en positiv, glad eller överraskad ton. Eller helt enkelt med raka motsatsen. Förlåt King Romeo, men i det här fallet var inte mitt ”åh, herregud” varken positivt eller något vidare glatt.

Bandet spelar vanlig hederlig indierock/pop, en genre som jag i vanliga fall har väldigt lätt att ta till mig, men här är det något som får mig att rygga tillbaka. Sången. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad men det är något som får mig att absolut inte tycka om sången. Kanske är det för att den bitvis är så falsk att den skär i kroppen? Kanske är det för att den känns lite förstoppad? Eller kanske är det på grund av det där väsandet som får sångaren att låta som en dödssjuk Ulf Lundell? Nej, de instrumentala partierna är bäst. De är välkomponerade och gör att öronen får återhämta sig från sångchocken.

My Magical Place är den starkaste låten på denna demo, där de två sista minuterna är riktig bra, både sång- och musikmässigt. Om de övriga låtarna hade kunnat hålla samma klass hade mitt ”åh, herregud” haft en helt annan klang.

Nej, jag ska inte hymla. Till och från låter King Romeo riktigt bra, men betyget dras ner på grund av att låtarna är alldeles för långa och ibland väldigt sega. Det är långt till ett av Kishti Tomitas berömda hallelujah moments.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner