Joyzine.se


Recension - Skiva

Nahemah
A new constellation, 2009
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-27
Hemsida: www.nahemahband.com

Spanjorerna har sedan senaste ansträngningen ”A second philosophy” travat iväg från de allra mest uppenbara dödsmetallflörtarna (läs Dark Tranquillity). De har färdats genom ett gråglåmigt (på ett positivt sätt) postrocklandskap och trots att de tillslut landar i något väldigt annorlunda är de fortfarande lika lysande som på nämnda föregångare. ”A new constellation” kräver sin tid, men tillåts den växa slår det gnistor om den.

Orkestern från Alicante vrider och vänder hänsynslöst på sin musik utan att den tappar formen eller blir krystad. ”A new constellation” är lika vacker som den är hård, lika bräcklig som den är brutal. Jag vet att det är en sådan där beskrivning som egentligen inte säger någonting om hur det låter, men det är de bästa orden som kommer till mig. Spanjorerna har skaffat sig symfoniskt snygga postrockdrag utan att tappa sin bastanta metalådra.

Det blir bara mer och mer förvirrat ju mer jag försöker skriva om den här lysande skivan (som bäst om natten givetvis) så låt oss sammanfatta det hela kort. Trots att ”A new constellation” i mångt och mycket är väsensskild från sin föregångare är mycket sig likt och ni som gillade den blir inte besvikna här heller. Det största karaktärsdraget de delar är nämligen att musiken är snudd på fantastisk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nahemah (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner