Joyzine.se


Recension - Skiva

Egoist
Ultra Selfish Revolution, 2009
Skivbolag: Selfmadegod Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-29
Hemsida: myspace.com/egoistpoland

Egoist med ”Ultra Selfish Revolution”, ett lustigt sätt att saluföra en platta tänkte jag. Men det var förstås helt fel. Varken artistnamn eller skivtitel är humoristiska på något sätt. Det är en uppriktig varudeklaration. Det här är galen musik som Stanislaw Wolonciej skrivit för sig själv allena och som är så gott som olyssningsbar för alla oss andra.

Polacken har så vitt jag kan förstå mest ägnat sig åt rock och metal i sin dag (biografin radar upp ett pärlband av obskyra bandnamn som jag aldrig hört talas om), men med sitt soloprojekt Egoist vill han göra precis allt och ingenting på en och samma gång. ”Ultra Selfish Revolution” är ett virrvarr av förvirrade idéer där metal möter elektronica, där svag sång ligger över svajiga gitarrackord och där studioteknikens oändliga värld uppenbarligen varit lite för rolig att mixtra inom. Har Egoist några egentliga uppslag till låtar döljer han dem effektivt bakom lager på lager av pålägg.

Det går så klart om man vill att leta fram positiva saker med den här skivan. Ett bra riff här, en snygg vändning där och så vidare. Men poängen är att skivan blir olyssningsbar eftersom allt blandas samman utan röd tråd eller genomtänkt linje. Det är ett organiserat kaos av sämsta sort och för min del får Stanislaw Wolonciej gärna fortsätta sin själviska revolution ensam i någon källare där vi andra slipper höra på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner