Joyzine.se


Recension - Skiva

Rolo Tomassi
Cosmology, 2010
Skivbolag: Hassle
Av: Rickard Gustavsson
Publicerad: 2010-09-08
Hemsida: myspace.com/rolotomassi

Ömsom väldigt brutalt och skitigt, ömsom väldigt vackert och harmoniskt. Skulle jag behöva sammanfatta Rolo Tomassis senaste album ”Cosmology” med bara en mening så skulle det vara med just dessa ord.

Men med detta sagt är ”Cosmology” ingen lätt skiva att ta till sig, inte vid första lyssningen åtminstone då den lätt kan uppfattas som svårlyssnad och till och med spretig. Men vid andra försöket började jag hitta den röda tråden och vid tredje var allting klart, detta är ett näst intill helt genialiskt album.

Det som drar ner betyget en aning är det, förvisso passande och representativa, introt Katzenklavier som består av en keyboard som spelar en slinga som loopas i en minut och där trummor och distade gitarrer då och då kommer in och gör sig hörda. Det passar in på skivan men som intro känns det fel.

Första låten Agamemnon sätter dock ribban väldigt högt från början. Sångerskan Eva Spence visar att hon verkligen kan ryta till och det med råge! Ett annat spår som är väl värt att nämna är första singeln Party Wounds där sången fördelas mellan Eva Spence och hennes bror James Spence (som även spelar keyboard), kort ett klockrent val som förstasingel.

Avslutande titelspåret Cosmology är ett nästan episkt kapitel i sig och ett lysande exempel på hur man avslutar en skiva. Åtta minuter lång men inte en ton känns överflödig och när slutet närmar sig så lämnas man nästan knockad i fåtöljen då man fått uppleva en genomresa i den experimentella rockvärlden. Ni som har delat den med mig ska känna er lyckligt lottade och ni som inte har det, boka resan nu!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner