Joyzine.se


Recension - Skiva

Frantic Sunday
The City Is Listening (CDs), 2011
Skivbolag: Skandalmusik
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-05-13
Hemsida: myspace.com/franticsunday

Frantic Sunday bildades i Uppsala 2008 och är inte riktigt som alla andra band. De har lyckats med den stora bedriften att bli en snackis innan de ens har släppt ett debutalbum. Sedan starten har de etablerat sig själva genom att genomföra 60 gig i USA och runt om i Norden. Och inte nog med det - bandets första musikvideo började snurra på MTV Norths New Music Video List under den första veckan i mars.

Med en energi lika stark som hos The Wombats levererar Frantic Sunday glad och explosiv rock med tydliga indievibbar. Det här är en slags musik som passar lika bra att dansa sig svettig till på en fest eller för att peppa fram sommaren på vårens första parkhäng.

En del kallar dem för Uppsalas bästa liveband medan andra spår att de kommer bli Sveriges mest eftertraktade festivalband. Det är en stor kostym de har sytt ihop åt sig själva innan de ens har pytsat ut en fullängdare. Kommer de hålla måttet? Absolut! ”The City Is Listening” representerar inte de bästa låtarna som Uppsalabandet har gjort, men om det låter någonstans i närheten av den enormt handklappsvänliga och röjiga Nights Go In, Lights Go Out kommer det inte ta lång tid innan de får se sig om efter en större kostym.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Frantic Sunday (2009-01-01)
Frantic Sunday (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner