Joyzine.se


Recension - Skiva

Tennis Bafra
Abulia Jubilee, 2012
Skivbolag: Nomethod Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-03
Hemsida: tennisbafra.org

Trots att de varit aktiva sedan 1993 är ”Abulia Jubilee” den första inspelning som Uppsalas Tennis Bafra låter släppa ifrån sig. I replokalens trygga vrå har de suttit i alla dessa år och dyrkat husgudar som Sonic Youth och Pavement.

Följaktligen är det en våg av 90-talsnostalgi som väller fram när gruppen slutligen låter höra av sig i inspelat format. ”Abulia Jubilee” är indierock med så mycket 90-talstouch att det nästan blir parodiskt. Husgudarna är allestädes närvarande genom den intensiva plattan och produktionen är skalad på allt vad onödigheter heter. Tyvärr gör det skivan lite platt och tråkig rent ljudmässigt.

Jag är en stor vän av det kärva hanterandet av melodier och de lite kyligt avståndstagande sättet att sjunga som blev en stor del av så väl 90-talets pop- som rock- indiescen. Även om det är skränig rockmusik som står i centrum här kan den som vill hitta tydliga drag även till popscenen och band som Popsicle och Leslies. Det handlar om en tydlig tidsanda snarare än precist inrutade genrer.

För att ha suttit i replokalen sedan 1993 är det dock inget fullfjädrat och totalt sammansvetsat gäng som kommer ut. ”Abulia Jubilee” låter snarare som ett halvbra garageband som slutligen haft modet att kika ut. Den omedelbara nostalgikicken är ganska kul, men när den väl klingat av har Tennis Bafra tyvärr inte särskilt mycket mer att erbjuda.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner