Joyzine.se


Recension - Demo

Mata De Leon
Gunslinger/doors and walls
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-03-13
Hemsida: www.matadeleon.com

Man ska alltid ta följebrev och pressreleaser med en stor nypa salt. Oftast breds det på med både messmör, jordnötssmör och philadelphiaost, med resultatet att mackan bara blir fet och äcklig. Jag kan förstå band som vill sticka ut hakan lite extra, men då krävs det verkligen att resultatet matchar det väloljade munlädret (tänk The Hives och Mando Diao).

Mata de Leon slänger sig med idel superlativer och fina ord, allt från att det påstår sig vara ett helt nytt koncept till att musiken är en nystart för rock, pop och funkgenren. Så är givetvis inte fallet. De två låtar jag bjuds på, Gunslinger och Doors and Walls, klassar jag som tämligen ointressant pop. Möjligen mjuk rock i sina stunder. Funk finns där inte alls. Att det skulle vara ett helt nytt koncept inom musiken fnyser jag å det strängaste åt.

Inledande Gunslinger är rent av så anonym och intetsägande att för varje sekund som går av låten glömmer jag bort de sekunder som var precis innan. Lika mycket som det handlar om ett sviktande låtbygge handlar det om att våga. Mata de Leon är fega. Även om Doors and Walls känns aningen vassare, framförallt med det Coldplay-inspirerade pianot, saknas det geist och attack. Ljudbilden och produktionen är förödande tråkig och matt.

Nej, det här håller inte alls för att ta sig någonstans med. I dagens myspace-värld måste man vara betydligt tuffare och mer driven om man ska spela den här typen av enkelspårig popmusik. Det mesta är dessutom redan gjort, hittar man inget säreget får man se till att göra det alla andra gör eller har gjort, men då också göra det minst tio gånger bättre. Så mitt råd till Mata de Leon är att gå i ide i replokalen och inte komma ut förens låtarna har filats om från den runda och tråkiga form de har nu, till en prydlig hög med rakbladsvassa kaststjärnor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner