Joyzine.se


Recension - Skiva

Same Old Story
A Great Disgrace, 2011
Skivbolag: Engineer Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-14
Hemsida: www.sameoldstory.se

På sätt och vis är det här samma gamla visa en gång till. På sätt och vis är det, det absolut inte. Men något att skämmas för är det då sannerligen inte.

Well, jag ska sluta fjanta mig med ordvitsar och berätta vad jag menar istället. Same Old Story bjuder på ”A Great Disgrace” nämligen på ett juste hopkok av både gammalt och nytt. Retro och modernt. Å ena sidan har de en god portion gammal skatepunk i sin musik. Jag ler nostalgiskt med mungiporna uppe vid öronen när jag hör övertydliga spår efter gäng som (gamla) Millencolin, Pennywise och Shelter. Gossarna själva ser inte ut att vara gamla nog för att ha varit särskilt musikaliskt observanta på den tiden, men på något sätt är det influenser som smugit sig in i brygden.

Å andra sidan finns en emorock-tendens med catchiga refränger och sing-a-longs som även den är snygg. Nu snackar vi inte utspökad depressionsemo för kids som inte ens får köpa folköl men prompt vet att en riktig vuxen karvar sig i armarna, utan mer mogen sådan a la Her Bright Skies. Hela tiden med punken i botten alltså. Lyssna på en låt som Identical Denies och försök värja er. Det går inte...

Gammalt blandas således med nytt inom ungefär samma genre och resultatet är riktigt lyckat. De lättrallade men samtidigt hårt drivna melodierna haglar och Same Old Story har samtidigt den goda smaken att få det hela snabbt överstökat. 29 minuter snabb och intensiv punkrock är det som gäller och sen är det hela över.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner