Joyzine.se


Recension - Skiva

The River Phoenix
Ritual, 2008
Skivbolag: Nettwerk
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2008-10-08
Hemsida: myspace.com/theriverphoenixband

En klon av Death Cab For Cutie som lämnar mycket i övrigt att önska, är slutomdömet om ”Ritual”. Det här är musik som säkerligen kan tilltala en stor grupp människor, nu när det är på tapeten med lite hårdare och mer larmande musik med ljusare sång och självutlämnande texter. Har du aldrig lyssnat på Seattle-bandet kan det absolut fungera, men annars blir The River Phoenix mer av en sämre upprepning.

Ibland blir det dock lite mer vågat, jag vågar till och med säga spännande. Som under de första trettio sekunderna av To be willing to march into hell for a heavenly cause, där viss Placebo-ångest kan anas innan det faller tillbaka i samma lättsammare fåra. Tyvärr så dödar den ofta rätt tråkiga musiken den långt mer intressanta sånginsatsen, som är en värdig reinkarnation av en ännu högst levande Ben Gibbard. En röst långt bättre än vad materialet i övrigt är värd.

Känslan är att musiken varken är bra eller dålig. Men nyskapande är det verkligen inte, och även om det inte är kvalitativt beklagligt så känns det menlöst. Att göra något någon annan redan gjort och att göra det sämre är sällan en vinnande kombination. The River Phoenix överraskar inte på något sätt, och det känns som att de är mer intresserade av att vinna så många lätta poäng som möjligt än av att verkligen skapa musik för lyssnaren att bära med sig och minnas. Produktionen av svenske Pelle Gunnerfeldt är bra men tråkig, och att bandet har öppnat åt Smashing Pumpkins i Köpenhamn räcker knappast för ett högt betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner