Joyzine.se


Recension - Skiva

Fuelhead
S/t, 2006
Skivbolag: Plug or Die
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-21
Hemsida: www.fuelhead.com

Är det meningen att jag ska bli berörd nu? Det blir jag inte. Albumdebuten för Uddevallasönerna i Fuelhead är en tämligen tam historia. En skiva utan vare sig bra låtar eller någon nämnvärd integritet.

Bandets avsikt är att spela tung och melodiös hårdrock. Det lyckas de förvisso med. Men det varken svänger eller tilltalar. Är egentligen inte särskilt hårt och har inga melodier som får det att knottras på armarna. Slätstruket är ett ytterst passande ord för att beskriva låtarna.

Fuelhead är mesigare än vad Metallica var på ”Load” och ”Reload” och har spanat både en och två gånger mot den amerikanska nygrungen. Jag kommer att tänka på Creed och Saliva när jag lyssnar. De få något hårdare bitarna skulle med lite god vilja kunna jämföras med något Dez Fafara (Devildriver, ex-Coal Chamber) skrivit med vänsterhand. Vad som gör att Fuelhead inte helt fallerar och blir en tredje klassens klon är att de ändå har något europeiskt över soundet. En lite mer svävande, symfonisk känsla.

Men att det här skulle vara annat än anonymt bakgrundsskval kan ni glömma. Låtmaterialet är alldeles för platt och identitetslöst för att kunna beröra andra än de närmast sörjande. Jag saknar klös i framförandet. Jag saknar glöd. Jag saknar det mesta på det här självbetitlade debutalbumet.

Dessutom, att skriva ut bpm-tal (beats per minute) för sina låtar är coolt – om man spelar snabbt! Det gör inte Fuelhead (snabbaste bit klockar in 156 bpm). Vad tänkte orkestern egentligen på?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner