Joyzine.se


Recension - Skiva

Murder Therapy
Symmetry of delirium, 2009
Skivbolag: Deity Down Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-31
Hemsida: myspace.com/murdertherapy

Death metal har alltid varit en genre som handlat om extremer, men de sista åren har allt tagits till överdrift. Handlar det inte om att spela snabbast så ska gängen försöka gräva sig längst ner i källaren eller spela så in i helsike tekniskt att det blir snudd på olyssningsbart. Death metal har i mångt och mycket gått och blivit en tävling snarare än en kulturyttring och därmed tappat charmen.

Därför är det skönt när det dyker upp grupper som Murder Therapy. Ensemblen bildades i Bologna så sent som 2007, men här finns ändå inga tendenser till att haka på någon utstuderad trend eller försök att vara värst på något sätt. Gruppen fokuserar på att spela juste och groovig death metal och det allena. Resultatet låter inte vänta på sig.

De här italienarna sällar sig till andra av mina death metal-favoriter som Trauma (Polen) och Benighted (Frankrike) utan att på något speciellt sätt påminna om dem. Det som får mig fast är det ärliga uppsåtet och sättet att handskas med världens kanske krångligaste musikstil utan att det blir konstlat. Det har de tre gängen gemensamt.

”Symmetry of delirium” är varmt producerad och går rakt på sak. Det är hårt, men ändå inte något knockoutslag. Lagom är ingen positiv komplimang i den här genren, men känns ändå lämplig att fälla om det här vaxet. Här finns tydliga kopplingar till Florida-scenen och lyssnar man noga hörs till och med The Crown här och var. Inte minst i Marco Bologninis hetsiga trumspel. Murder Therapy blandar och ger och levererar en vass death metal-platta baserad på vad death metal ska vara. Inte en massa tekniskt överljudstrams.

Eller som en viss tillverkare hade sagt om ”Symmetry of delirium” varit maltbrygd: inga tillsatser, bara öl.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner