Joyzine.se


Recension - Skiva

MZ.412
Infernal affairs, 2006
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-08
Hemsida: members.tripod.com/~vampiir

Så här sommartid när lägenheten är varm som en bastu och fönstret dygnet runt måste stå öppet är det faktiskt bitvis svårt att avgöra vad som är ljud från ”Infernal Affairs” och vad som är stadsbrus utifrån. Kanske säger det ganska mycket om hela skivan.

MZ.412 har funnits ett bra tag och bjuder nu efter hela sju års arbete på sin svanesång. Här frotterar de sig i många typer av noise, med den enda gemensamma nämnaren att allt är becksvart. Långt ifrån livsbejakande.

Vare sig orkestern djupdyker i ambienta industrilandskap, slingrar sig fram i marschtakt eller bara experimenterar med små, skärande ljud finner jag dock det hela rätt så tråkigt. MZ.412 lyckas aldrig få mig att tro på att deras dystopiska gråskala till värld är på riktigt. Hur mycket de än böjer och bänder sina ljud blir det inte mer än bakgrundsskval, som trafiken på Södra Promenaden, i mina öron.

MZ.412 må vara en hur viktig del av genren som helst. Jag har ändå hört oändligt mycket bättre noise än det som presenteras på ”Infernal Affairs”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner