Joyzine.se


Recension - Live

Deportees
Trästockfestivalen
2009-07-16
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: www.deportees.se

Det pratas ganska mycket om svårigheten med att riva av ett utomhusgig i solljus. Deportees har denna Trästockfestival fått precis en sådan tid men går ut med en nerv och intensitet som snarast liknar övertändning. Här ska det banne mig vara rockkonsert! Inledande Turn Back Time ger således höga förhoppningar inför konsertens fortsättning. Tyvärr så växer det aldrig därifrån, och efter ett tag börjar svårigheten skina igenom. Bandets inställning till konserten känns ansträngd, trots den goda publikuppslutningen.

Det ska dock sägas att bandet uppträder oerhört professionellt, och trots den intrikata stämsången sitter varje ton klockrent och gissningsvis går inget Deportees-fan besviken härifrån. Men för mig, som inte är någon stor beundrare av Deportees, blir det likt Peter Jacksons King Kong, ett menlöst hopkok av toksnygga figurer som knappt hänger ihop och blir långtråkigt i längden.

Inte ens i den gamla jättesingeln Arrest Me Til It Hurts växer det, förutom en smula i det enormt snygga a capella arrangemanget som används som outro, men det kan lika gärna vara mina stämsångsälskande öron som bedrar mig. Mot konsertens slut händer det dock någonting, Champagne Eyes visar upp bandet från sin bästa sida och det verkar som om de ska avsluta den här konserten på bästa möjliga sätt, men direkt inpå denna urladdning följer bandet upp med When They Come, en rejäl temposänkare som får mig att vilja gå och lägga mig. Den sortens dramaturgi har jag svårt att förstå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Siestafestivalen 2009
Deportees (2006-11-11)
Deportees (2009-05-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner