Joyzine.se


Recension - Live

Deportees
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-07
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-07-08
Hemsida: www.deportees.se

Det första som slår mig när jag hör Deportees är hur vansinnigt vacker röst sångaren Peder Stenberg har. Den är så perfekt för bandets sound. Och ikväll tycks han ha smörjt in stämbanden med nåt alldeles extra. För det låter rasande vackert. Under taket på Teaterscenen ikväll bjuds festivalen på ett pärlband av hits från deras snart tioåriga karriär.

Enligt vokalist Stenberg delar han med sig av tankegångarna inför kvällens vackraste och snyggaste verk. Att tveksamheten att köra låten var stor. Men visst, vi testar. When They Come är och kommer för alltid att förbli en av svensk popmusiks vackraste sånger. Sången, instrumenten, ljusen. Allt dansar så precist vackert med varandra. Jag stod och skulle försöka beskriva mina känslor i blocket under låten. Det gick inte.

Deportees har ett gäng riktigt svängiga poplåtar. Bandet bjuder generöst på dem ikväll. Under The Pavement – The Beach svänger som fasen. Glatt, tralligt och medryckande. Titelspåret från senaste skivan Island & Shores har snabbt blivit en publikfavorit. Det hörs på jublet och syns på de leende ansiktena i publiken när låten sätts igång.

Avslutande A Heart Like Yours In A Tme Like This med allsångskörer från publiken blir det perfekta avslutet och den självklara punkten för den här spelningen. Deportees har bjudit på en riktigt fin spelning med allt från dansant pop till hjärtskärande vackert. Allt vackert inlindat i en sammetslen röst.

Vad mer kan man begära?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Putte i Parken 2012
Deportees (2009-05-28)
Deportees (2006-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner