Joyzine.se


Recension - Skiva

Simma i Vättern
Inget blir som man tror..., 2007
Skivbolag: Buzzbox Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-08
Hemsida: www.simmaivattern.com

Det går uppenbarligen inte att göra något nyskapande inom genren trallpunk. Inte på grund av att allt är gjort utan snarare för att det tycks vara tabu att kliva utanför en fastslagen norm. Som färskt trallgäng tar man sikte på en eller några klassiska orkestrar och försöker sedan låta som dem. Det finns knappast någon musikstil som är mer mallad än den svenska trallpunken. Ganska ironiskt med tanke på det fritänkande budskap som predikas i texterna.

Nu är resonemanget självfallet oerhört tillspetsat här ovan. Men ju mer man lyssnar på trallpunk, desto mer framstår det som en sanning. Jag har egentligen inget speciellt emot Simma i Vättern (kul namn för övrigt), de gör inte sämre trall än någon annan. Men här får de statuera exempel. Någon gång måste några våga gå utanför rådande normer.

Eskilstuna-orkestern smiskar nämligen punk som inspirerats av några delar Asta Kask och stora bitar Strebers och de försöker inte ens fulsminka över det. Bitvis god trall, javisst. Men hur kul är det med åtta snärtiga spår där ingenting är nytt. Där precis allt har hörts förut och där bandet mest tycks nöjt över att de verkligen lyckas låta som om de uppstod i början av 90-talet. Hur ska man kunna ta något sådant på riktigt allvar?

Ytterligare notering om fantasilöshet gör jag när gitarristen Lukas Edvardsson spelar så gott som identiska slingor i nästan alla låtar. Jag hoppas att det är ett omedvetet misstag och inte en indikation på musikalisk tafatthet. Lägg därtill ett textmaterial som är bittert snarare än konstruktivt och ni inser att det låter roligare att digga ett band som heter Simma i Vättern än vad det i realiteten är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner