Joyzine.se


Fem korta

Callisto

Fem korta frågor till Markus Myllykangas, sångare och gitarrist i finska postmetalbandet Callisto...

Ni kom nyligen tillbaka från en kortare turnétrip i USA, hur var den?
Den var mycket tillfredställande, bättre än vad vi hade kunnat föreställa oss. De två första spelningarna vi gjorde var helt okej, men den i Texas, Austin var den allra bästa. Sen kan jag inte heller förneka att det hela var som en semester för oss eftersom vi bara gjorde tre väldigt korta spelningar. Ställena och atmosfären var kanon och The Lapko/Disco Ensemble och Rubik som vi spelade med var trevligt sällskap. Vi hade väldigt kul ihop, jag tror att de instämmer.

Hur var då Europaturnén som ni avslutade strax dessförinnan?
Den var helt klart kul. Vissa spelningar var kanske inte så bra, men de flesta av dem var det. För egen del måste jag säga att det vi gjorde i Italien är det jag helst kommer ihåg. Publiken och folk i allmänhet var väldigt vänliga emot oss.

Hur skulle du beskriva Callisto som liveband? Gör ni något speciellt för att göra er stämningsfulla musik extra intressant på scen?
Vi försöker återskapa den känsla och stämning som kan höras på skivorna så gott det går i livesammanhang. Ibland lyckas vi skapa den, ibland inte. Samtidigt försöker vi anpassa ljuset på scenen så att det ska passa varje del i musiken så gott det går. Vi har planer för att dekorera scenen och även att skaffa en backdrop, men vi är ganska långsamma vad det gäller sådant och har tyvärr inte särskilt mycket pengar.

Nämn fem band som du skulle vilja inkludera i ett turnépaket där Callisto är headliner.
Jag kan bara tala utifrån mig själv men jag tror att flera av killarna i bandet håller med mig angående några band som jag kommer att nämna. Det blir svårt att välja om vi ska vara headliner, det hade varit mycket enklare att plocka ut band som vi skulle vilja öppna för. Men i alla fall, ett band jag väljer är Plainfade. De är ett väldigt bra band från Finland som vi gjort några gig tillsammans med tidigare, de är riktigt bra killar. Magyar Poser är mitt favoritband från Finland. Kolt är ett annat väldigt bra finskt band vars musik hamnar någonstans mellan Botch och Deadguy. Sen kan jag inte komma på något mer, alla andra band som dyker upp i huvudet är större än oss.

Vad kommer ni att göra mer än turnera den närmaste framtiden?
Vi kommer att göra desperata försök att nå fram till folks hjärtan och få dem att förstå hur bra vår musik är. Det är ett hårt jobb. Men allvarligt talat så har vi precis börjat skriva nya låtar till vårt tredje album, så här långt har vi faktiskt redan två nya melodier klara. Vi försöker att hålla den här grejen intressant för oss själva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2007-04-17
Foto: Jari Aittokallio
Hemsida: www.callistochaos.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner