Joyzine.se


Recension - Live

No Use For A Name
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: myspace.com/nouseforaname

Sett utifrån förutsättningarna kan man egentligen inte säga något annat än att No Use For A Name gör en riktigt bra spelning. De jobbar i konstant uppförsbacke och ska ha all cred för att de aldrig tappar sugen. Anledningarna till varför det skulle kunna gå helt åt skogen är två.

För det första är West Coast Riot en festival som inte besöks av särskilt många (att slå ihop WCR och Metaltown till en enda stenhård tredagarsfestival vore väl egentligen det allra lämpligaste?) och speciellt inte tidigt på eftermiddagen då amerikanerna är först ut på den största scenen. Det gapar beklagligt tomt i publikraderna och gensvaret är om man ska vara krass ytterst skralt. Det hade kunnat knäcka den bäste.

För det andra har herrarna åldrats samtidigt som låtmaterialet fortfarande är naivt ungdomspunkigt. Framförandet är bra och låtmaterialet i mångt och mycket riktigt medryckande. Men det blir konstigt när Tony Sly och company, uppenbart grånade, står och låter som ett gäng finniga tonåringar. För oss som bara smygdiggat bandet på håll genom åren infinner sig aldrig någon riktig känsla.

No Use For A Name är en lättsam och för all del trivsam inledning på punkarrangemanget, men jag tror att det hade kunnat bli betydligt bättre om de placerats i Close-Up-tältet och belönats med en något senare speltid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Genom eld och lågor!
West Coast Riot 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner