Joyzine.se


Recension - Demo

Pike
Beneath Death Valley
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-26
Hemsida: myspace.com/pikesweden

Kungsörs powertrio Pike diggar fläskigt tunggroove i stil med High on Fire och Kyuss och visst, det hörs på ”Beneath Death Valley”. Men framförallt hörs en sluskig koppling till eminent svensk dödsmetall. Huvudspåret på den här demon – Snowstalker – låter som ett yngre, en aning fumligare syskon till Entombeds Chief Rebel Angel.

Då förstår ni grejen. Ökensväng av den hårdare sorten i kombination med tyngre ambitioner. Det hade kunnat låta hur ordinärt som helst, men Pike stretchar ut sina kompositioner, framför dem med murken dist som får högtalarmembranen att låta fullkomligt spräckta och rullar sig i så mycket smuts att det låter förträffligt. I två spår bör tilläggas. Jag vågar inte lova att Pikes grej håller när de ger sig ut i ett större format än vad som ryms på ”Beneath Death Valley”.

Då finns nämligen risken att Alex Risbergs sång (han låter som en mindre världsvan variant av Mustasch-sångaren Ralf Gyllenhammar) framstår som enerverande och att de avlånga låtarna blir enahanda. Men det ska vi skita i nu. ”Beneath Death Valley” är en uppvisning i smutsig metal som tål att spelas i många olika sammanhang.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sounds Like Violence
De diggas av dem som inte diggar musik
Pike ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner