Joyzine.se


Recension - Skiva

Hans Annellsson
Människans dummaste idé, 2010
Skivbolag: Annellssongs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-25
Hemsida: www.annellsongs.com

Det finns kanske en målgrupp som tycker att Hans Annellsson skriver superklämmiga texter som träffar bullseye, men sannolikheten är betydligt större att majoriteten tycker som jag, att textmaterialet på ”Människans dummaste idé” är en aning besvärande och ganska löjligt.

Hans Annellsson vill givetvis vara rolig och tycker förmodligen också att han är en mästare på ironi och humor. Herrar som kommit en bit upp i åren brukar ofta tycka det har jag märkt. Tvärtemot är herrns texter dock mest pinsamt tramsiga. När han rättmätigt försöker göra en poäng av att Anna Anka är en pajas i Anna Duck faller det mer än lovligt platt och tramsradarn ger enorma utslag när han sjunger om djur som bajsar i Det katten ska i lådan. Det är inte det minsta kul någonstans.

Allt detta är synd, för musikaliskt är Hans Annellsson inte alls ute och cyklar på samma sätt. Jag får vibbar till så väl Mats Ronander som de mest återhållna sidorna av Wilmer X och kan tycka att den en aning gubbiga, men ändå varma, rockmusiken är ganska behaglig. Det är justa rocklåtar som kan rulla i bakgrunden utan att irritera och det är i min bok en ganska god anmärkning kring den här typen av musik.

Synd då att ett tramsigt textmaterial ska sätta käppar i hjulet för vad som hade kunnat bli en ganska avslappnande platta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner