Joyzine.se






Recension - Skiva

Black Breath
Sentenced To Life, 2012
Skivbolag: Southern Lord Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-05-02
Hemsida: www.blackbreath.com

Sunlight-soundet, skapat under 90-talet i Stockholm av Dismember och Entombed beväpnade med ”Boss HM-2 Heavy Metal”-distpedaler skruvade till maxnivå, har på senare år anammats av mången orkester. Amerikanska Black Breath är en av dem. Det går inte att ta miste på att ”Left hand path” och ”Like an everflowing stream” snurrat på deras skivtallrikar, men man har slängt med crustpunk i manglandet. Feast of the damned och Forced into possesion attackerar likt rabiessmittade pitbulls lyssnaren.

Men i Home of the grave överraskar man med en breakdown som svänger mer än en dansbandskväll på Jacobs loge i Degerfors (detta menat på ett positivt sätt). Doom-influenser har även letat sig in att döma av det malande introt på Endless corpse. Bandet räds inte heller att krydda med melodislingor bland blastbeatsen på The Flame.

I och med mixen av dödsmetall och crustpunk som tidigare nämnt, lyckas Black Breath karva in en egen liten musikalisk nisch utan att låta ”för inspirerade” av sina uppenbara idoler.

Plus ges också för det balla retro-aktiga omslaget!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Black Breath (2010-01-01)
Black Breath (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner