Joyzine.se


Recension - Live

Svenska Akademien
Arvikafestivalen
2007-07-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.svenskaakademien.just.nu

Förmodligen grumlas mitt intryck av Svenska Akademiens liveshow av att jag såg dem så sent som för bara en vecka sedan och att regnet pissar ner utanför Apollo-tältet och har gjort så i över en timme. Men ett faktum som inte ens överskuggas av att några halvtaffliga eldkonstnärer intar scenen precis innan akademien går på är att bandet levererar i stort sett samma setlista som i Norrköping veckan innan och att de gör det med lite mindre frenesi.

Arvika-publiken får så klart höra några bitar mer än åskådarna i Norrköping som rånades på material från samtliga deltagande band på grund av ett korkat, komprimerat spelschema. Men upplägget är detsamma. Bitarna dyker upp på i stort sett samma platser i spellistan och har inte riktigt samma energi som jag förväntat mig. Sture Vikingsson hoppar mindre intensivt, General Knas svulstiga stämma drunknar något i en hoptryckt ljudbild och det saknas helt enkelt bett i Svenska Akademien denna kväll.

Dessa anmärkningar gör dock inte framträdandet dåligt. Svenska Akademien är ett kollektiv att lita på även när de inte har sin bästa dag på jobbet. Och Lars på bas tycks onekligen njuta av det vältilltagna scenutrymmet och studsar som en tokig fram och tillbaka. Det gör publiken också. Om den stora uppslutningen beror på bandets popularitet eller det piskande regnet utanför låter jag vara osagt, men det är fullt med folk i tältet och de flesta hoppar till den svängiga raggamusiken. Även om fula, viftade ”Ung Vänster”-flaggor tyvärr skymmer sikten för vissa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Hultsfreds vassaste band 2006
Svenska Akademien (2007-06-14)
Svenska Akademien (2005-11-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner