Joyzine.se


Recension - Skiva

Darkane
Demonic Art, 2008
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-27
Hemsida: www.darkane.com

Jag hade en tanke om att använda den här recensionen till att diskutera varför medlemmarna (stora delar av sättningen är ju faktiskt precis densamma) egentligen behöver projektbandet The Defaced när de har betydligt mer renommerade och framgångsrika Darkane som dominerar i samma musikaliska skola. Men det är ett upplägg som visar sig helt oanvändbart efter att jag bekantat mig närmare med ”Demonic Art”, Darkanes femte långkörare.

I jämförelse är den här plattan nämligen flera klasser sämre än vad The Defaceds sommarsläpp ”Anomaly” var. Och då ska det läggas till protokollet att den plattan knappast är något annat än en parentes inom den melodiösa thrashen. Vad än Darkane har gjort här är det sannerligen inte att fortsätta på en väg som tidigare gjort dem till ett ganska intressant gäng.

Där Defaced är rakt på sak med tvåtakt och smutsig framtoning trasslar Darkane på den här plattan in sig i trista proggpartier och framstår i sina bästa stunder som ett Soilwork utan potent låtmaterial. Det är musikaliskt klanderfritt, men märkligt ointressant. Gruppen hade utan tvekan tjänat på att ta den enkla, raka, vägen framåt istället för att linda in sig i komplexa arrangemang och sökta refränger. Visst finns tvåtakt och spikrakt thrashmangel även på ”Demonic Art”, men dess omgivning är aldrig nära att göra det rättvisa.

Om jag baserat på dess respektive nya plattor skulle välja ett av gängen skulle jag alla gånger ta The Defaced före Darkane. Så mycket för den på förhand uttänkta jämförelsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Terror 2000

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Erik, 2008-10-31 12:56:53 (193.180.104.102)

"Gruppen hade utan tvekan tjänat på att ta den enkla, raka, vägen framåt istället för att linda in sig i komplexa arrangemang och sökta refränger." Ja, men då hade de låtit som alla andra!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner