Joyzine.se


Recension - Demo

Sugarfee
I wasn't enough for the Conversation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-11
Hemsida: myspace.com/sugarfeevasteras

Fyndigt namngivna Sugarfee dras med hemskt dålig sång på ”I wasn't enough for the Conversation”. Det är tyvärr ett faktum som drar ner hela den här demon redan från början. I inledande Break the silence hade det passat utsökt med sång inspirerad av så väl Billy Corgan (Smashing Pumpkins) som Dolores O'Riordan (The Cranberries) och det verkar vara något som orkestern själva också tycker. Men tyvärr blir resultatet bara halvfalskt ylande som snarare sänker än förhöjer.

I de värsta stunderna vandrar tankarna till South Park-karaktären Eric Cartmans version av Come sail away. Förvisso en sjukt underhållande låt och sånginsats, men kanske inte något som man vill bli jämförd med om man tar sin musik på allvar och faktiskt försöker slå sig fram genom den djungel som är musikbranschen.

Med ett sådant handikapp är det givet att musiken hamnar i andra rummet. Sången tar överhanden och stör ut det andra innan man ens hunnit skaffa sig en ordentlig uppfattning. Men står man ut med de skärande vokala insatserna och gräver lite djupare i Sugarfees musik finns det en del goda intentioner att snappa upp. Ett mjukt Cranberries behöver inte vara en dålig referens när man snackar om det här gänget. Nu är förstås komponerandet en aning valpigt och de där riktigt fästande refrängerna saknas, men med en sångare med kontroll över rösten och känsla för melodier skulle det kunna funka.

Något som nog också gick upp för Sugarfee. Sångaren Niklas Olsson har sedan den här demon landade på redaktionen fått kicken och ersatts av en tjej vid namn Emily. Det är möjligt att det är precis vad som kommer att lyfta gruppen, men i det skick som musiken visas upp på ”I wasn't enough for the Conversation” tjänar det dock inte ens till att drömma för de här arma gossarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sugarfee ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jorma, 2009-12-13 15:39:13 (85.226.115.136)

Ord och inga visor

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner