Joyzine.se


Krönika

Bråvalla Festival ska bli störst i Sverige

På onsdagen presenterade FKP Scorpio sin Bråvalla Festival i Norrköping. Den ska bli störst i Sverige och det första bandsläppet innehöll Rammstein, Green Day och Avicii.

Efter tre års planerande, fantiserande och spekulerande var det så äntligen officiellt. Norrköping får en musikfestival. Bråvalla Festival. Inte vilken festival som helst skulle det visst visa sig. Den här musikfesten kommer enligt planeringarna inte bara bli Sveriges största, utan en av de största i Europa. Detta återstår givetvis att se. Men jag tycker det är häftigt att man spänner bågen så pass högt ändå. En skön inställning i mellanmjölkens land.

Festivalen kommer att ligga på ett gammalt flygbas-område. Så området är gigantiskt stort. Som en miljon fotbollsplaner ungefär.. eller inte riktigt.. men stort är det. FKP Scorpios VD Folkert Koopmans lovade den största scenen någonsin i hans festivalarrangemangshistoria.

Så vad fick vi serverat då? Jo ett första-släpp bestående av Rammstein. Green Day och Avicii.

Tre artister som skulle fylla ut vilken glob eller arena som helst på nolltid. Så visst är det ett styrkebesked. Men det roliga har ju bara börjat. Nu kommer det fyllas på med mer artister. Ser man till FKP Scorpios filosofi med till exempel Hultsfredsfestivalen kommer det ju blandas friskt med band och artister. Det ska finnas nåt för alla. Hiphoparna kommer få trängas med popsnören och rocksluskar. En sund inställning kan tyckas att inte välja stig i ett så tidigt skede. Öppna dörrar och famnar till alla som vill se häftig livemusik i sommar.

Det kommer finnas sex stycken campingar att välja mellan. Allt från den vanliga festivaltippen till miljöcamping till lyxcamping. I sann anda att locka folk i alla åldrar och festivalrutin (och plånböcker såklart).

Jag tänker inte i denna text nämna kampen mellan Norrköping och Borlänge. Det känns inte rättvist mot någon. Jag hoppas att så många festivaler som möjligt kan överleva. Mer musik åt folket!

Så nu får vi då hoppas att vintern passerar så fort som möjligt när man kan se fram emot en massa häftiga bandbokningar till Norrköping.

Det här kan bli hur stort och hur bra som helst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Ricky Holmquist 2012-10-03

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner