Joyzine.se


Recension - Live

LOK
Hultsfredsfestivalen
2000-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.myspace.com/lokpest

Ett intro med samplade Astrid Lindgren-repliker hämtade från ett flertal klassiska filmatiseringar får publiken att slicka sig om munnen. Sedan kommer bandet upp på scenen och gör att munnarnas bevattningssystem måste arbeta på högvarv.

Loks debutskiva var riktigt bra och årets "Sunk 500" var minst lika giftig, alltså är låtmaterialet för spelningen inget att klaga på. Upplagt för succé alltså. Många band på festivalen floppade, så icke Lok, de öste stenhårt och hade en kontakt med publiken som är beundransvärd. Martin Westerstrand är bra på att prata mellan låtarna - även om han påstår sig inte vara det - och med både bra musik och klipska mellansnack blir det alltid vasst. Johan Reivén bankar trumskinn som aldrig förr och både Thomas Brandt och Daniel Cordero ser ut att vara på ypperligt spelhumör.

Hitarna Skrubbsår och Lok står när de andra faller från debutalbumet håller fortfarande hög klass och framkallar allsång från publiken. Hur många grisar är vi nu? och Bedragen i Murmansk från nya albumet har samma effekt och i den sistnämnda försöker sig Göteborgs-grabbarna till och med på stämsång. Avvägningen mellan gammalt och nytt är riktigt bra och avslutningen med Ebba Grön-covern Det måste vara radion värdig. En riktigt bra konsert helt enkelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Störd och fin
LOK (2000-01-01)
LOK (2002-04-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner