Joyzine.se


Recension - Skiva

Panda Transport
Wildlife, 2012
Skivbolag: Etherbunny Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-07
Hemsida: pandatransport.bandcamp.com

I sina bästa stunder är Panda Transport svala på ett sätt som gör ”Wildlife” riktigt spännande. I sina sämsta stunder är de så svala att det bara blir likgiltigt. Med andra ord går de en ordentlig balansgång och lyckas inte riktigt hålla sig stående.

Jag gillar förvisso sval popmusik och ibland (som i ruskigt snygga Alchemist) får den amerikansk/franska duon verkligen till det. Men långa stunder är ”Wildlife” så tillbakalutad bland sina elektroniska ljud och avmätta sånginsatser att det blir trist. Det blir så likgiltigt att inga andra känslor tillåts tränga igenom ljudbilden.

Då överskuggas tyvärr det faktum att handlaget med olika ljud och instrument är ganska lekfullt och att flera av melodierna har potential att vara smittande. Jag förstår vart Kathy Compton vill komma med sin sånginsats, men hon anstränger sig lite för mycket och snavar på halva vägen.

I slutändan blir ”Wildlife”, som bitvis präglas av nostalgiska blickar bakåt mot en igenbommad new wave-scen, lite för slätstruken för att jag ska kunna flagga med något högre betyg. Tillbaka till ritbordet och plåga fram lite starkare känslor Panda Transport, det är det ord jag vill skicka med på vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner