Joyzine.se


Recension - Skiva

Christina Kjellson
Ordagrant, 2011
Skivbolag: Troglodyt Produktion
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-05-26
Hemsida: www.christinakjellson.se

Christina Kjellson sägs höra till den skara som kan kallas för Sveriges främsta ordkonstnärer och texthantverkare. Och kanske är det på grund av det som man har valt att ge ut ett 17 år gammalt album på nytt.

För det råkar nämligen vara så att ”Ordagrant” ursprungligen släpptes samma år som fotbollslandslaget grävde guld i USA. Albumet lyckades med bedriften att sälja slut och blev av någon anledning, som är helt ofattbar för mig, kultförklarad och dessutom efterlängtad. 17 år har alltså gått sedan dess, mycket vatten har hunnit rinna under broarna, och nu har man alltså valt att ge ut detta album på nytt. I ett tappert försök att fräscha upp det hela har man nu med två nyinspelade bonusspår, som helt oförklarligt verkar vara efterfrågade.

På ”Ordagrant” får man ta del av Kjellsons betraktelser som är doppade i en hink med svart humor. Men allvarligt, om jag vill höra en medelålders kvinna sjunga om tragikomiska vardagliga betraktelser sätter jag mig hellre och letar efter sångklipp av Babben Larsson på Youtube. Tyvärr, men det finns ingen subtil underfundighet i hela världen som kan få det här att framstå som bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Lundberg, 2011-05-27 09:53:52 (213.80.110.77)

Oj, vad smaken kan vara olika! I min bok är det här en fantastisk platta med en fantastisk artist och jag kan inte begripa hur någon kan tycka det är dåligt. :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner