Joyzine.se


Recension - Live

Salem Al Fakir
Trägårn, Göteborg
2007-04-12
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-04-17
Hemsida: www.salemalfakir.com

Det är svårt att inte låta sig hänföras av Salem Al Fakir. Som ett ylande Jasplan som susar fram längs startbanan fullkomligt sprutar han av energi och glädje direkt från start. Ett fullsatt Trägårn är inte mycket att klaga på och visst finns det alla anledningar att se glad ut. Trots att debutalbumet ”This Is Who I Am” endast har funnits ute till försäljning sedan i januari har Salem hunnit med att höras och synas en hel del. Då inte minst i radio där få väl har missat Dream Girl, This is who I am och Good Song.

På något underligt vis känns det helt naturligt när Salem river av hit efter hit. Han är onekligen en otroligt begåvad låtskrivare - materialet är smakfullt och verkar välgenomtänkt. Salem axlar rollen som frontfigur på ett ypperligt sätt, trots att han spelar piano, vilket dock inte hindrar honom från att svänga med håret. Att han dessutom har en helt enastående röst befäster upplevelsen av soliditet och bandet, i synnerhet gitarristen, briljerar och imponerar hela spelningen igenom.

Låtmaterialet är tämligen varierat, på gränsen till schizofrent, vilket efter några låtar blir lätt förvirrande. De lugna och instrumentala låtarna är vackra och får faktiskt ytterliggare en dimension i liveformat gentemot på skiva. Utsvävningar som den stenhårda gothversionen av Damien & Bob tror jag däremot fick många i publiken att undra.

Att Salem med band river av genre efter genre är på gott och ont. Visst är det fascinerande att han kan hantera all möjlig musik, men jag tror att han ännu inte riktigt har ramat in sitt låtskrivande och hittat hem. Under tiden tycker jag att vi med rätta kan låta honom experimentera fritt. De blandande åldrarna i publiken tyder ändå på att Salem har något för alla. Han vilar tryggt i sin talang och har en vilja som skulle kunna ta honom till ett annat solystem. Jag har svårt att se några hinder på vägen som skulle kunna sätta stopp för det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Pipettes
Hultsfred inledde halvdant 2007
Salem al Fakir (2010-05-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner