Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Give em the boot V, 2006
Skivbolag: Hellcat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.hell-cat.com

Som en introduktion till Hellcats prominenta artiststall är ”Give em the boot V” självfallet lyckad. Som sprudlande punkplatta lämnar den betydligt mer att önska.

Med aktade band som Rancid, Roger Miret and the disasters och Lars Fredriksen and the bastards på playlisten hade man kunnat förvänta sig sprudlande energi, men samtliga nämnda känns bara trötta. Överlag bjuder den här samlingen ganska tama och ointressanta spår från band som vi vanliga fall vet kan leverera. Det är ett slött hopkok av punk och en del mer eller mindre oengagerad reggae. Varken The Slackers eller The Aggrolites får det att rycka i dansnerven.

Några medryckande bidrag bjuds det dock på. Dropkick Murphy’s är alltid bra och titelspåret från senaste albumet ”The Warrior’s Code” får adrenalinet att pumpa. Horrorpops levererar ett svängigt stycke popanstruken punkrock och The Unseen visar med besked att det även finns bra hardcore på Hellcat-rostern.

I övrigt är det dock som sagt mest tamt och oinspirerat. Det är möjligt att Hellcat kan locka unga fans i fördärvet med den här samlingen, men för de flesta rekommenderas gruppernas ordinarie släpp istället. ”Give em the boot V” känns mest som om den släppts för att hålla serien vid liv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2012-01-01)
V/A (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner