Joyzine.se


Recension - Demo

Athela
Reliance
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-16
Hemsida: www.athela.com

I skivhyllorna hemma hos Athela-medlemmarna finns enbart Opeth-plattor. De har säkerligen Stockholmskollektivets samtliga släpp i minst dubbla upplagor. Av rädsla för att en enda sekund behöva vara utan Åkerfeldt och companys tonkonster. Nu låter jag lite väl elak och framställer Athela som en komplett kopia. Så illa är det inte, men ingen kan missa att Opeth haft stort inflytande på bandets komponerande.

Demon ”Reliance” bjuder enbart på en ynka, futtig låt. Den är dock fjorton minuter lång och väldigt bra. Jag brukar hata långa, svulstiga ljudkollage, men i det här fallet fungerar det. Det är undantaget som bekräftar regeln. Det svänger mellan progjazzigt finlir och growlfrontat riffmalande på sant Opeth-manér och det hela fogas delikat samman utan att det låter konstlat. Något inte många band lyckas med. Långa stycken brukar ju allt som oftast vara döden.

Det hela är klanderfritt framfört och produktionen är glasklar. Det är nästan så att Athela smiskar Opeth på fingrarna med ”Reliance”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner