Joyzine.se


Recension - Skiva

Gernotshagen
Wintermythen, 2008
Skivbolag: Trollzorn
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-14
Hemsida: www.gernotshagen.de

Grattis världen! Trollzorn återutger Gernotshagens ”så kallade” svåråtkomliga debut ”Wintermythen” från 2002. Jag förstår att alla ni som någon gång hört en black eller – ännu bättre – pagan metallåt faller ner på knä i klang och jubelsång.

Skämt åsido, hur skulle den här dåliga ursäkten till medeltids-black metal kunna vara svår att få tag på av någon annan anledning än att den bara gavs ut i ett demoantal när det begav sig? Det här är sannerligen inte musik som tilltalar annat än de närmast sörjande. Men det är klart, vi snackar om tyskar här…

Medan den lokala teatern provar de symfoniska ljudinspelningarna till sin årliga uppsättning står ett stackars övergivet barn och gallskriker i stolsraderna. I källaren repar ett ganska talanglöst metalband precis när detta skeende händer. Exakt så låter den här plattan. Sumpig, dummixad metal som knappast tilltalar ens de riktigt insnöade i genren.

Men en sak ska ni veta. Även om trummorna låter ruggigt mycket billig trummaskin har Gernotshagen en batterist av kött och blod. Han finns till och med på bild i konvolutet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner