Joyzine.se


Recension - Skiva

Mary Fay
The Greater Thirst (ep), 2013
Skivbolag: Perennity Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-23
Hemsida: www.maryfay.se

Where Lovers Carve Their Mark är en alldeles formidabel emotionell rocklåt. En melodi där Faluns Mary Fay lyckas kombinera det känslomässigt bräckliga med snygg rockmusik så att de två världarna sömlöst flyter i varandra. Det är rakt upp och ner lysande.

Resterande delar av ”The Greater Thirst” blir däremot tyvärr bara pannkaka. Anledningen: Mary Fay drabbas av en identitetskris modell större och vågar inte löpa hela linan ut med vad de gör så extremt bra i öppningsspåret.

Plötsligt får orkestern för sig att de är ett stereotypt skrik- och skrängäng och börjar väva in partier av söndertragglad metalcore i vad de gör. Skrikpartierna och det hårdare handlaget med instrumenten som ersätter kajalen från öppningsnumret är bara trista. Tråkiga. Meningslösa.

Istället för att fortsätta på den inslagna vägen och vara ett emotionellt rockband med nerverna utanpå huden blir Mary Fay plötsligt till ett högst ordinärt band utan identitet. En samling musikanter som låter som ett tjog andra och som saknar finessen som gör musik intressant.

Hur kunde de låta det hända?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mary Fay (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner