Joyzine.se


Recension - Demo

Chaos Eternal
A darker state of mind
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-04-05
Hemsida: https://soundcloud.com/jakk_zeven

Man ska inte underskatta soloprojekt och enmansband. Ibland fungerar de som sådana där kreativa luckor som musiker behöver för att få ur sig material, tankar och idéer som ligger och blockar systemet. Däremot är det inte alltid lika givet att det är något som allmänheten behöver ha något större intresse av att höra.

Chaos Eternal är ett typiskt sådant enmansprojekt.

Jag betvivlar inte för en sekund de goda intentioner som finns bakom Johan Ahlqvists metalprojekt, men det råder inget som helst tvivel om att det här är material som är viktigare för honom än vad det någonsin kommer kunna vara för någon lyssnare.

”Blackened metal” kallar han hopkoket som kan höras på ”A darker state of mind”. Det är en synnerligen symfoniskt metalrens med stelopererad takt och dräggig sång som bjuds. Inte helt poänglös, men inte heller särskilt medryckande.

Det doftar lite 90-tal och produktionen är ganska plastigt tunn. Något som kanske ligger i det där med enmansprojektens natur. Är man inte exceptionellt duktig har man kanske inte spjutspetskompetensen att få allt att låta lysande.

I avsaknande av riktigt vassa låtar och en överväldigande ljudbild är det svårt att tala om briljans här. Jag snackar hellre om en kreativitetslucka som behövde fyllas, ett projekt som behövde genomföras och musik på något sätt behövde skrivas. Dock mer för upphovsmannen än för någon annan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner