Joyzine.se


Recension - Live

Dark Tranquillity
Metaltown, Göteborg
2008-06-28
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.darktranquillity.com

Det vill sig inte för Dark Tranquillity, det känns nästan direkt. Ljudet är lågt och svajigt, scenen känns påtagliga storlekar för stor och den bakfyllesömniga publiken är knappast i sitt esse. Det är synd, jag vet att Dark Tranquillity kan leverera, men den här spelningen kommer knappast gå till historien som någon av deras bättre.

Det tycks vara ett syndrom för hela festivalen. Många frontmän är uppsluppna, nästan överdrivet glada och prisar publiken (som väl inte var så jävla fantastisk?) i tid och otid. Mikael Stanne är inget undantag. Han har förvisso alltid varit en skön lirare som pissat på mycket av vad metalnormer heter, men den här förmiddagen blir det lite för mycket tackande och lite för lite smartness.

Men kanske är den stora publikuppslutningen det enda orkestern kan glädja sig åt. De måste själva känna av att ljudet och prestationen inte är det bästa. Wonders at your feet slarvas bort och varken Focus Shift eller annars lysande Miserys Crown vill riktigt få fäste. Det är en kombination av för stor scen och för yrvaken ljudtekniker som tillslut sänker veteranerna. Gruppen ska upplevas på klubb och med en skavande ljudvolym, inte i dagsljus och med ett ljud som försvinner med hamnvinden.

Men givetvis har bandet sin del i att det aldrig tänder till också. Det manifesteras utmärkt av att keyboardisten Martin Brändström plötsligt plockar fram en snusdosa och pillar in en pris. Det känns…eh…lite bonnigt. Som om det här är en festlig grej polare emellan snarare än en riktig rockshow. En sådan inställning har man inte råd med när alla andra faktorer går emot.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Transport League
Terrortory
Dark Tranquillity (2010-06-19)
Dark Tranquillity (2011-03-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner