Joyzine.se


Recension - Live

Dark Tranquillity
Metaltown, Göteborg
2010-06-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: www.darktranquillity.com

Efter mängder av spelningar utomlands är Dark Tranquillity tillbaka på hemmaplan igen och det går inte att ta miste på hur kul de tycker att det är att vara hemma. Utrustade med fräna videoprojektioner och en setlista som utökats med en gäng mästerliga låtar från senaste plattan ”We Are The Void” tar de ett totalt smockfullt tält med storm.

Jag har sett Dark Tranquillity en mängd gånger, jag har sett Mikael Stanne vara lycklig där längst fram på scenen ungefär lika ofta, men frågan är om jag någon gång har sett bandet så här laddat och med så här mycket spelglädje. Veteranerna öser till sista svettdroppen och det låter förträffligt.

Att börja rabbla favoritlåtar blir mest löjligt när det kommer till Dark Tranquillity, hitsen är alldeles för många för att de ska gå att sortera ut ordentligt, men gruppen kommer undan med att kvadda Wonders At Your Feet när Miserys Crown och Final Resistance eller varför inte Focus Shift och Lost to Apathy låter så förträffligt som de gör. Ni ser, det blir en lång uppräkning om jag ska ge mig på att lista favoriter.

Extra glädjande är förstås att det nya materialet står sig så väl sida vid sida med det lite äldre, något som The Fatalist understryker med eftertryck.

Och så var det, det här med Stanne. Sångaren som alltid är glad, men som den här kvällen verkligen strålar. Han suger in minsta lilla promille av publikresponsen och ger tillbaka med hela sin karisma. Då har jag inte ens nämnt att sånginsatsen som vanligt är strålande. Hela bandet är strålande. Dark Tranquillity lutar sig mot rutinen och levererar med barnslig entusiasm. Det gör framträdandet till ett av de allra mest minnesvärda på Metaltown 2010.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Transport League
Metaltown 2010
Dark Tranquillity (2008-06-28)
Dark Tranquillity (2002-08-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner